Fortsätt till huvudinnehåll

Höstlistan

Helena utmanade mig på en stor höstlista och jag hoppar givetvis på! Jag har gjort någon liten modifiering här och där för att få frågorna som var väldigt cykelfokuserade att även kunna inkludera löpning eller annan träning.

HÄRLIGA HÖST! NU NJUTER JAG I FULLA DRAG AV DEN KRISPIGA LUFTEN OCH NYSTARTS-KÄNSLAN

1. Känner du dig lycklig och glad nu när hösten är här?
Ja, verkligen! Jag är en sådan person som älskar alla årstider och jag blir alltid lite nykär när det är säsongsväxling. Även om dagarna blir kortare och mörkare så är det lite av tjusningen också. Jag har precis sprungit mina första mörkerpass för i år och att plocka fram reflexväst, mössa och vantar vittnar lite om en nystart.

2. Vad kommer bli ditt mest använda plagg i höst?
Oj, vilken svår fråga! Jag har i och för sig i princip levt i min dry-fit tröja från Nike, en långärmad, tunn favorit, sedan jag köpte den i samband med Tjejmilen, så jag får nog säga den. Det funkar kanon att springa i bara den under varma höstdagar, och när det är svalare får jag komplettera med väst eller jacka.

3. Vad gjorde du vid den här tidpunkten för ett år sedan – hur såg ditt liv ut?

Ungefär som nu på jobb- och den privata fronten. Träningsmässigt sprang jag mycket backe, både ensam och tillsammans med Ida. Jag var i min bästa löpform alldeles för sent på året, och sprang "tusingar" på strax över fyraminuterstempo. Jag hade börjat hos sjukgymnasten och gjorde rehab varje dag. Upp tidigt på morgonen fem dagar i veckan för att köra ett rörlighetsprogram.

4.Vad gör du om dagarna egentligen?
Jag jobbar med kollektivtrafik. Just nu genomgår företaget jag jobbar på en stor förändring då vi har fått nya ägare. Direktiven är många och jag står just nu med ett ben i mitt "gamla jobb" som regionchef och det andra benet i ett tillfälligt projekt där jag ska jobba för att avveckla delar av den befintliga verksamheten. Det är en utmaning varje dag att få det att gå ihop med samtidigt är det också otroligt utvecklande och spännande.

5. Vad ska du köra på för cykel i höst?
Jag kommer dels att fortsätta cykelpendla till och från jobbet. Det gör jag på en gammal tanthoj. I några veckor till kommer jag att köra på min sommarutrustade "tant Gredelin", den lila tanthojen som jag bytte till mig förra året mot en påse Polly via en bytessida på Facebook. När det bli kallare kommer jag att byta till min roströda damvinterhoj som har dubbdäck. För träningsbruk så kommer jag att fortsätta på min heldämpade SUNN 26:a även i höst. Den köpte jag i april för att köra Lidingö MTB på, och den har sedan även gått Mörksuggejakten. Det är en lätt och fin cykel.

6. Vad lyssnar du på för musik just nu?
Jag lyssnar väldigt sällan aktivt på musik. Hemma är det sambon som spelar, och han har väldigt blandad smak, och i bilen spelar jag radio i bland. Det är egentligen allt.

7. Tänker du resa någonstans i höst?
Det beror på hur man ser det. Jag reser i princip varje vecka i jobbet, så när jag är ledig uppskattar jag att få vara hemma. Men så i förra veckan så kom jag på att det inte skulle sitta helt fel med en veckas all-inclusive på senhösten, om det funkar med jobbet. Jag kopplar av totalt under en sån vecka, och det är aldrig fel att ladda batterierna.

8. Tre senaste loppen/tävlingarna?
Det har varit mycket löpning nu på slutet! Östersundstrail i lördags (5 kilometer trail), Tjejmilen för några veckor sedan, och så var det en kortsträcka i terräng på Vasastafetten i mitten på augusti.

9. Vad är bäst med sommaren?
Ljuset - att det är ljust nästan dygnet runt här i Jämtland. Det tycker jag är så härligt.

10. Vad är sämst med sommaren?
Jag kan faktiskt inte komma på något just nu som skulle vara dåligt med sommaren. Helena skrev visserligen om insekter, och jag kan väl inte påstå att jag älskar sånna, men jag har inga direkta problem med dem heller. Fast om jag måste skriva något så tar jag väl det ändå i brist på fantasi för att komma på något eget just nu.

11. Senast köpta cykelpryl.
Jag är inte helt säker på det senaste köpet, men om kläder och hjälm räknas så var det antingen min svarta cykelhjälm eller mina nya fina "She rides"-kläder.

12. Ditt bästa träningstips inför hösten?
Hösten är perfekt för mysträning tycker jag. Man kan lägga prestation åt sidan och de riktigt tuffa kvalitetspassen kan få vänta ett tag om man vill. Tävlingssäsongen om man satsar på löpning eller cykel ligger ofta ganska långt bort och nu kan man passa på att i stället lägga en bra grund att stå på. Att träna ute i den friska luften är perfekt, även om det börjar bli mörkt. Kom i håg reflex. Smyg in mera styrketräning om du vill in i värmen.

13. Hur ser du på framtiden?
Med tillförsikt! Ju äldre jag blir desto mer trygg blir jag i tanken att allt bara blir bättre och bättre. Jag vet vad jag vill och lär mig mer om mer om hur jag tar mig dithän. Jag ser med spänning fram emot en vinter med kärlek, jobb och träning.

Tack Helena för att du skickade mig list-utmaningen!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…