Fortsätt till huvudinnehåll

MASSOR AV MYROR I KROPPEN

När vi kom hem från sportlovet i Sälen förra helgen hade jag fullt sug på vardag, rutiner och balans. Trots en bra intention har det inte alls blivit så och jag kan inte riktigt sätta fingret på varför, men jag tror att det kanske är flera faktorer som påverkat. Varning för att det här kan komma att bli ett litet gnäll-inlägg alltså.

Jag har sovit riktigt dåligt. Svårt att somna och vaknat långt före klockan såväl vardag som helg. Jag är van att sova gott och många timmar, sisådär runt åtta när jag jobbar och närmare tio då jag är ledig. I helgen har jag inte ens varit nära att nå upp till det jag annars sover under arbetsveckan och då kan ni ju tänka er hur det varit dagarna innan - inte bra! Oftast när jag sover sämre så beror det på att jag har något framför mig som jag är spänd inför och där jag vill göra bra ifrån mig, exempelvis att jag ska hålla en föreläsning eller någon form av internutbildning. Den här veckan har jag inte haft något sådant och det har inte varit pressat på något annat sätt heller jobbmässigt.

Humöret har heller inte varit på topp. Jag har varit arg över saker, som exempelvis det där med att vi skrämmer upp tjejer för att gå ut trots att överfallsvåld statistiskt sett såvitt jag känner till är vanligare mot men. Sedan var det en kväll vi skulle se en film men där jag blev arg på handlingen och karaktärerna trots att jag ju vet att det bara är påhittat. Det var en komedi kanske ska sägas men jag blev så pass irriterad att jag var tvungen att sluta titta. Jag blev allt annat än road av den.

Som ett brev på posten efter några nätters kass sömn är att jag alltid känner mig ur balans. I fredags morse när jag vaknade hade jag ont i huvudet och nacken och i halsen kändes det som att det var något som behövde hostas upp. Efter någon timme var jag som vanligt igen men känslan har följt med hela helgen. Samma både lördag och söndag. Suck. Samtidigt har jag en oro eller en rastlöshet i kroppen som jag inte brukar ha. Igår var jag en oerhört effektiv version av mig själv, jag är annars ganska slapp när jag är ledig. Men städning, disk och tvätt höll mig sysselsatt när jag inte var på arenan och kollade på Vides träning, prommade med en kompis eller var ute och gick själv. För ja, jag "var tvungen" att gå ut en gång till igår kväll. Jag känner inte igen mig själv faktiskt.

Men faktum är att det kommer att hända er rolig grej efter påsk. Jag försöker att inte tänka på det så mycket nu och mer om det kommer här sedan förstås, men säkert är det så att det troligen bidrar till alla de här myrorna som tycks ha flyttat in i min annars rätt så harmoniska kropp. Någon sa dessutom att vårdagjämningen påverkar och att symptom på det skulle vara huvudvärk, feber och värk i skelettet (!) med kulmen den 20 mars men jag har ingen aning om hur mycket humbug det är eller om det finns någon form av vetenskaplig bakgrund i sådana påståenden. Oavsett så, låt det bli april och håll tummarna för att den gamla Sara då är tillbaka.

Nja, känner mig sisådär alltså. Jag skulle ta sovmorgon idag men vaknade klockan sex

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…