Fortsätt till huvudinnehåll

Höstlistan 2016

Äntligen 1 september och start på den officiella höstmånaden! Jag kollade igenom bloggen från förra året och hittade en lista, som jag tänkte att jag kör igen.


Min lista från 2015 hittar du här och från 2014 finns här!

Fröåtjärn utanför Åre. Bilden är tagen för ett par år sedan när vi var uppe under Höstmarknaden

1. Känner du dig lycklig och glad nu när hösten är här?
Japp, jag älskar höst! Eller kanske rättare sagt så älskar jag årstidsväxlingar, så jag blir alltid lite "nykär" när en ny säsong kommer. Nu njuter jag av att få plocka fram stickade kläder, halsdukar och snart också mössor.

2. Vad kommer bli ditt mest använda plagg i höst?
Just nu känns det som att min gamla stickade "filt" (poncho) som jag köpte för massor av år sedan men sällan har använt, har potential för det. Jag har den utanpå typ allt just nu. Den är perfekt att ha på väg till jobbet eftersom det är så kyligt på morgonen.

3. Vad gjorde du vid den här tidpunkten för ett år sedan – hur såg ditt liv ut?

Surade över att jag hade cyklat och sprungit sönder min hälsena. I övrigt så jobbade jag på och trivdes kanon med min "halvnya" tjänst som jag hade haft i ungefär 9 månader då. Privat så tittade vi på hus och L flyttade mer eller mindre in rent mentalt alltså i en gul villa i Ås.

4.Vad gör du om dagarna egentligen?
Från och med idag jobbar jag som HR- & kommunikationschef i buss- och resebranschen. Vi har verksamhet från Gällivare i norr till Finspång i söder, så jag åker runt rätt friskt om en säger så.

5. Vad ska du köra på för cykel i höst?
Mitt cykelsug känns just nu ganska avmattat efter cykelvasan men jag hoppas komma igång mer regelbundet snart igen. Jag ska sälja min grusvägshoj (en Specialized fate comp carbon 2015 i stl S) eftersom jag har beställt en ny pärla, vad det blir får du veta längre fram i höst. Så nu blir det mest min "skogsmaskin" (en Specialized Rhyme) som ska användas ett tag. Hösten för min del brukar bestå av mer lek och avslappnad träning än under sommaren då jag normalt har tävlingar att fokusera på.

6. Vad lyssnar du på för musik just nu?
Jag använder radiofunktionen på spotify när jag lagar mat eller av någon annan anledning hänger i köket. Det är nästan enda gången jag lyssnar på musik.

7. Tänker du resa någonstans i höst?
Ja! Nu blir det tjejhelg i Stockholm med systrar och mamma med anledning av Tjejmilen på lördag. Sedan blir det säkert en Åre-weekend i samband med höstmarknaden, då det har blivit lite av en tradition Jag skulle dessutom gärna åka på en vecka till solen, precis som vi gjorde förra hösten. Sedan reser jag ju förstås i stort sett varje vecka i jobbet också...

8. Tre senaste loppen/tävlingarna?
Oj! Det känns inte som om jag har tävlat så mycket i år men jag tror att det var Cykelvasan (mtb), St Olavsloppet (landsvägslöpning) och Jämthjulingen (landsvägscykel).

9. Vad är bäst med sommaren?
Det bästa med sommaren 2016 var helt klar att ha en egen gård att hänga på. Jag har varit ute mycket. Generellt uppskattar jag ljuset och den energi jag får på sommaren.

10. Vad är sämst med sommaren?
Äh, jag tycker inte om att behöva leta efter negativa saker i onödan, så pass på den frågan.

11. Senast köpta cykelpryl.
Jag har beställt en ny cykel, räknas det fastän det varken har kommit eller blivit betald ännu? Sedan ska jag köpa en ny hjälm eftersom vi i all hast lyckades lämna min i Mora efter målgång.

12. Ditt bästa träningstips inför hösten?
Njut av att det är svalare och friskare utomhus och att naturen (kanske främst i fjällen) blir otroligt vacker. Nu passar det bra med långa, lugna och kravlösa uppbyggnadspass - ren njutarträning helt enkelt.

13. Hur ser du på framtiden?
Här tänker jag svara samma som förra året. Så jag säger att jag ser POSITIVT på framtiden - allt kan alltid bli bättre!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…