Fortsätt till huvudinnehåll

Mina 5 bästa hösttips!

Höstigt vackert i naturen - ut och njut!

För några år sedan skrev jag inlägget Lyckad nystart. Jag tycker att tipsen håller än så därför kommer här en repris på mina fem bästa tips för en bra höst utifrån perspektivet "hälsa för både kropp och knopp". Oavsett om du är en sådan som jag som älskar hösten, eller om du håller på att deppa ihop över att sommaren är slut, så kan du ha nytta av dessa för att göra det bästa av just din höst.

1. Börja med D-vitamintillskott nu när de ljusare timmarna blir färre. Kroppen behöver D-vitamin för att fungera. Utan det blir du trött och deppig. Hur kul låter det? Just det, inget vidare. Jag shoppade en burk D-vitamin från Holistics i torsdags, faktiskt efter att jag läst mitt eget gamla blogginlägg, så nu är jag igång med rutinen igen.

2. Skriv ner höstens önskelista. Vad vill eller önskar du av livet nu? Du får skriva ner exakt allt. Inget är förbjudet. Ta även med sådant som du inte tror kommer att kunna hända - för att drömma får, kan och bör en göra - och när du vågar skriva ner även dina allra hemligaste drömmar så kommer du snart att upptäcka att du uppnår fler och fler av dem. Självklart får en skriva ner materiella saker som en önskar sig också, det behöver inte bara handla om "livsdrömmar".

3. Investera i ett par gummistövlar och ett regnställ. Det behöver inte vara av dyraste sort, men dåligt väder ska inte få hindra dig den här hösten. Det finns så mycket att göra ute under den fina årstiden, som att plocka bär, svamp, vara på jakt, strosa runt i din närmiljö, fjällvandra, fiska eller vad du nu gillar. Det är bara fantasin som sätter gränser.

4. Var utomhus så mycket som möjligt. Det är lätt hänt att en blir lite ruggig, trött och frusen när hösten kommer krypande och så blir en plötsligt sittande i soffan direkt efter middagen. Men stopp och belägg, rota fram de mysiga halsdukarna, en mössa och stickade vantar till dig själv och barnen, om du nu har sådana (barn alltså), åsså går ni ut. Det behöver inte vara så avancerat. Var ute på gården eller ta en promenad eller cykeltur. Andas in friskluft och koppla av. "Dum-burken" behöver du inte stirra på varje dag. Du gör dig själv en tjänst om du hoppar över den en eller ett par dagar i veckan. Både kropp och knopp kommer att bli piggare av den friska luften och rörelsen.

5. Våga prova något nytt! Det kan vara en ny träningsform, lära sig ett nytt språk, nya maträtter eller till och med att byta jobb. Utveckling är positivt och vare sig vi vill eller inte så utvecklas både samhället och vi själva. Våga styra din egen utveckling istället för att bara följa med. Vad är det värsta som kan hända? Att du inte gillar träningsformen eller maträtten - men du har ändå vunnit genom att våga prova! Nästa gång går det lättare.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…