Fortsätt till huvudinnehåll

På önskelistan i oktober!

Från oktober förra året

Oh la laa! Ny månad idag, oktober välkommen. Jag har tittat lite bakåt i bloggarkivet för att få lite perspektiv på vad jag egentligen brukar pyssla med den här månaden och det verkar ha varit mycket jobb, poddwalks, utomhustid och en hel del semester också. I år hoppas jag på ungefär detsamma och jag har spaltat ner några av mina to-do´s i en lista:

På min lista för oktober 2017:

¤ Semester! Jo men faktiskt, äntligen är det klart och bokat. Jag har skrivit massor av gånger om mitt dröm-semester-år, så de flesta vet kanske vid det här laget att jag gärna sprider ut min ledighet så att jag får lite vila och återhämtning med jämna mellanrum. Nu är det dags för en vecka på Rhodos. Någon som har varit där? Vad får jag inte missa?

¤ Cykelpendla till jobbet! Jajemän, jag tog mig ju i kragen här för lite sedan och kom iväg. Visserligen med en del misslyckanden just den dagen men på det stora hela så var det riktigt gött att vara igång igen. Förhoppningsvis dyker min nya, höstiga Sherides-jacka upp också och då blir det ännu roligare att hoja.

¤ Springa Spikisrundan med Ida! Det vill jag egentligen ha som en stående punkt varje månad men ni vet hur det är, det funkar liksom inte alltid att få plats med allt en vill göra. Jag håller tummarna för att vi får till det för hur fint är det inte att springa i Spikbodarna på hösten? Kanske hur fint som helst faktiskt.

¤ Vara utomhus! Inte så jäkla noga vad jag ska göra, springa, kanske gå en poddwalk, fixa lite på gården eller egentligen vad som helst. Nu gäller det helt enkelt att passa på att vara ute i dagsljus så mycket som möjligt.

¤ Träna styrka! Inte nödvändigtvis på gym eller ens med vikter. Jag behöver bli stark inifrån och ut och det går så bra så genom att bara använda kroppsvikten. En kan hänga och klänga, hoppa och krypa. Jag behöver lära mig att sänka tröskeln och acceptera att lite här och lite där i vardagen gör större skillnad än att åka till gymmet och marklyfta en gång i halvåret eller så.

Vad vill du med oktober?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…