Fortsätt till huvudinnehåll

Hög tid att kicka igång styrketräningen inför längdsäsongen!

Stafettvasan i mars 2017

Det har redan hunnit bli november, den sista höstmånaden, och jag kan inte låta bli att undra när det hände. Alltså jag förstår såklart när, rent intellektuellt, men det jag menar är att jag inte riktigt hängde med på att det blev månadsskifte eftersom jag befann mig i en solstol då.

Hur som helst, november betyder att det ganska exakt är 4 månader kvar till min nästa start i ett motionslopp och då blir det på skidor. Jag är anmäld till Stafettvasan och sedan har jag lite lösa planer på att åka något av de individuella loppen också, högst troligt Tjejvasan, men vi får se lite hur det passar in i kalendern. Jag är nybörjare på skidtävlingar och har som vuxen bara åkt ett lopp, förstasträckan i Stafettvasan nu i våras, förutom att jag snigelåkt Åk en mil vinn en bil med min yngste systerson när han var fyra respektive fem år, men jag fick verkligen blodad tand. Därför ser jag fram emot vintern. Som glad motionär har jag inte högre ambitioner än att jag ska åka för att det är kul. Självklart vore det roligt att slå förra årets tid men det hänger ju dels på om jag får möjlighet att åka samma sträcka eller inte samt på väder och skidföre.

Den här gången tänker jag iallafall försöka ge mig själv lite bättre förutsättningar än till Stafettvasan i våras. Kommer du ihåg hur galet oförberedd jag var med skidor som inte vallats sedan december (loppet gick i mars) och hur jag glömde bort att köpa frukost? Om det och fler missar som jag gjorde finns att läsa i min lätt komiska racerapport här. Den här vintern är planen att träna lite mer strukturerat och jag startar med det från och med nu. Vi har förutsättningar för längdskidåkning här i Östersund med omnejd, såväl skidtunnel i Gällö, fjolårssnö på ÖSK samt natursnö i Vålådalen och/eller Edsåsdalen någonstans. Jag har ingen panik att starta upp åkningen nu direkt men däremot så SKA jag träna lite enklare styrka. Jag tänkte kicka igång med ett kort program 2 tillfällen i veckan som jag kör totalt 6 gånger, det vill säga i 3 veckor, och sedan lägger jag en ny plan. Jag är bra på att påbörja saker men inte alltid på att slutföra, så för min del är det viktigt att det är låg tröskel och en kort period innan första delmålet är uppnått. Prio i det första programmet kommer att ligga på bål och triceps.

Du hänger väl med mig på resan mot Vasaloppsveckan 2018?!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…