Fortsätt till huvudinnehåll

Om Sara

Vem är Sara Borg och vilken relation har jag till träning för kropp och knopp?


Tant på trettio plus boende utanför Östersund i Jämtland. Jag återupptog regelbunden träning vid årsskiftet 2010/2011, började blogga om det och har kört på sedan dess. Under 2012 genomförde jag ett mål jag haft sedan jag var liten, nämligen Stockholm Marathon, under 4 timmar. Träning för mig handlar om glädje, om lust, om att känna att jag har en kropp och knopp som mår bra och är i balans. Jag är lite av en arbetsmyra och behöver mina mysjoggar, skogsturer på cykeln eller ströpass i gymmet. Men faktum är att jag har mer bakgrund inom träning än så. I slutet på 90- och början på 2000-talet var träning också mitt arbete. Jag är diplomerad friskvårdskonsulent och massör med kortare kompletterande utbildningar inom bland annat spinning, aerobics, step up och näringslära. Jag har drivit eget i branschen under ett några år och jobbat ute på företag med pausmassage, sluta-röka-kurser, stresshantering och kom-igång-med-träning.

Efter att ha utbildat mig vid universitetet inom bland annat ledarskap, beteendevetenskap, företagsekonomi, marknadsföring, organisationspsykologi och kommunikationsvetenskap lämnade jag träningsbranschen. Sedan 2009 har jag jobbat med kollektivtrafik, som chef i bussdriften under flera år och idag jobbar jag med HR och kommunikation. En viktigt del i arbetet har varit och är att jobba med människors attityder - till varandra och till arbetet. Inställning och attityd är ett område som jag verkligen brinner för och det hoppas jag kunna förmedla här i bloggen.

"Hälsa för kropp & knopp på mitt sätt!". Som jag varit inne på under en längre tid nu så är hälsa enligt mig personligt utifrån vem vi är och vilka förutsättningar vi har såväl hos oss själva som i samröre med vår omgivning. Det som är hälsosamt för mig är inte nödvändigtvis hälsosamt för dig och tvärtom. Jag vill fokusera än mer på vikten av att jobba med knoppen likväl som kroppen och jag vill minska tröskeln för gemene person att ta steget till en bättre hälsa. För mig är det viktigt att må bra psykiskt och hur jag jobbar med min egen helhetshälsa kommer jag att skriva mer om där rörelse och egen utveckling går hand i hand. Jag hoppas att det kan inspirera fler att ta tag i "träning" för mer än bara kroppen men att de metoder jag skriver om passar för mig och inte nödvändigtvis för alla.

Vi behöver alla hitta vår egen väg, du behöver hitta ditt sätt!

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…